1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Vatandaşa Müjde: Toplu Taşıma 1 TL Oldu Bugün Başladı

Vatandaşa Müjde: Toplu Taşıma 1 TL Oldu Bugün Başladı

Vatandaşlara destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler uygun fiyatlı toplu taşıma fiyat tarifelerini hayata geçirmeye devam ediyorlar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri bugün çalan ilk ders ile birlikte 2024-2025 eğitim öğretim dönemine başladı. Milyonlarca öğrencinin yeni eğitim öğretim dönemine başlamasının ardından toplu taşıma fiyat tarifeleri de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, toplu taşıma fiyat tarifelerideki değişikliklere ilişkin geçtiğimiz aylarda olduğu gibi eylül ayında da ülke genelindeki farklı belediyeler bilgilendirmede bulunurken, ucuz ulaşım imkanları da hayata geçiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de ring seferine ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınladı duyuruyla açıklamada bulundu. 

1 TL’ye Ulaşım Hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın açıklamasına göre İzmit Marina Sahili’nde yer alan geniş otoparktan şehir merkezine 15 dakikada bir kalkacak ring servis hattı oluşturuldu ve ücreti de 1 TL olarak belirlendi. Ring seferleri bugün itibariyle başlarken, projenin ayrıntılarına ilişkin belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

 

‘’Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit İnönü Caddesi esnafıyla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Başkan Büyükakın, İzmit Marina sahilinde yer alan geniş otoparktan şehir merkezine 15 dakikada bir kalkacak ring servis hattı oluşturduklarını ve ücretinin sadece 1 TL olacağını duyurdu. Başkan Büyükakın, uygulamanın asıl amacının esnaf ile vatandaşı buluşturmak olduğunu belirtti. Esnaflarla olan buluşmaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Haftacı da katıldı’’ denildi.

Okul Servis Ücretleri 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 1 TL'lik ring servisine ilişkin vatandaşları bilgilendirirken, yurt çapındaki farklı belediyelerin de toplu taşıma fiyat tarifelerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda, önümüzdeki süreçlerde de toplu taşıma fiyat tarifinde değişiklikler oluştukça açıklamalar yapılacak. Okul servis ücretleri ise 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde belirlendi. İl bazında okul ile öğrencinin mesafesine göre servis ücretleri değişkenlik gösterebileceği için servisçiler odalarından güncel fiyatlar ile ilgili bilgi edinebilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz