1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Burs Başvuruları Başladı! O İlçedeki Üniversite Öğrencileri Dikkat

Burs Başvuruları Başladı! O İlçedeki Üniversite Öğrencileri Dikkat

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlaması sonrasında üniversitelerde yeni akademik dönemin hangi tarihte başlayacağı ve eğitim desteği ödemeleri araştırılan konular arasında yer alıyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim dönemi dün itibariyle başladı. Milyonlarca öğrencinin yeni eğitim öğretim dönemine başlamasının ardından ülke genelindeki farklı belediyeler ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlanacak olan kırtasiye ve eğitim desteklerine ilişkin bilgilendirmede bulunurken, önümüzdeki haftalarda da ülke genelindeki farklı üniversitelerde yeni akademik dönem başlayacak. Yeni akademik dönem öncesinde üniversite öğrencilerinin en çok merak ettiği konular arasında burs destekleri destekleri yer alıyor. Belediyeler de burs desteklerinin detaylarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgilendirmede bulunuyorlar. 

Belediye Burs Desteği 2024 Eylül

Üniversitelerde yeni akademik dönemin başlamasına çok az bir süre kala ülke genelindeki farklı belediyeler üniversite öğrencilerine sunulacak olan burs destekleri ile ilgili peş peşe açıklamalarda bulunuyorlar. Bu kapsamda, Burhaniye Belediyesi de üniversite öğrencileri için burs desteği projesinin hayata geçirildiğini duyurdu. Söz konusu burs destekler için 9-20 Eylül tarihleri arasında Burhaniye Belediyesi halk masası üzerinden başvurular iletilebilirken, desteğin ayrıntılarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Başvurular bugün itibarıyla başladı! 9-20 Eylül 2024 tarihleri arasında burs başvurularınızı Burhaniye Belediyesi Halk Masası’na yapabilirsiniz. Üniversiteyi kazanmak sizden, destek bizden’’ denildi.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Burhaniye Belediyesi KYK burs başvurularının başladığını duyurmasının ardından önümüzdeki süreçlerde ülke genelindeki farklı belediyelerin de burs başvuruları ile ilgili bilgilendirmede bulunması bekleniyor. Belediyelerin burs başvuruları öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip edilirken, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi başvuruları da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. KYK burs ve kredi başvurularının tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak geçtiğimiz yıllarda burs başvuruları ekim ayının ortalarında başlamıştı. Bu yıl da benzer bir sürecin gerçekleşmesi bekleniyor. Bu durumda, ekim ayının ortalarına doğru KYK burs ve kredi başvurularının açılması halinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz