1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Bakanlıktan Öğrencilere 5 Bin TL Yol Yardımı!

Bakanlıktan Öğrencilere 5 Bin TL Yol Yardımı!

Engelli ve yaşlılar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere nakdi ve ayni yardım yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere de 5 bin TL yol yardımı yapacağını duyurdu. İşte yol yardımının detayları…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

MEB’e bağlı eğitim kurumlarında yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber yükseköğretim kurumlarında da derslerin kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor. Yüzbinlerce üniversite öğrencisi, ailelerinden ayrılarak eğitim gördüğü farklı bir ile gidecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise bu doğrultuda, üniversite öğrencilerinin şehirlerarası yolculuk biletlerinin ücretlerini karşılayacağı yeni projesini duyurdu.

Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) belirlenen ve Türkiye sınırları içerisinde ailelerinin ikamet ettiği kentten farklı bir kentte örgün eğitimi sürdüren Türk vatandaşı öğrencilerin, ailelerinin yanına gidiş ya da yükseköğretim kurumlarının yer aldığı illere dönüşlerinde yıllık toplam 4 bilet şeklinde, belirlenen tek yön bilet vasıta üst limit tutarını geçmemek şartıyla ulaşım giderlerinin karşılanmasına yönelik bir nakdi yardım desteği başlattı.

TL neden bu hafta değer kaybetti? - BBC News Türkçe

BAŞVURU ŞARTLARI

Bakanlık, halk arasında yol yardımı olarak da bilinen “Eğitim Yardımları Kapsamında Ulaşım Giderlerinin Karşılanmasına Yönelik Yardımlar” adı altında para yardımı yapacağı öğrenciler için başvuru şartlarını belirledi. Buna göre, başvuru şartları şu şekilde oluştu:

Öğrencinin Türk vatandaşı olması,

Türkiye sınırları içerisinde ailesinden farklı bir ilde örgün eğitime devam etmesi,

Ailesiyle beraber Kanun kapsamında olduğunun Vakıflarca tespit edilmesi,

Başvurusunun kabulüne ilişkin Mütevelli Heyeti kararının bulunması gerekecek.

Öğrencinin 18 yaşından küçük, yasal olarak kısıtlı veya diğer zorunlu nedenlerle müracaat sahibi olamaması durumunda, öğrencide bu maddenin birinci fıkrasında yer alan başvuru şartlarına sahip olması gerekecek.

Ödeme tutarı 2024 yılı için 1.250 TL olarak belirlenen tek yön bilet tutarı, SYDV tarafından ödenecek. Bakanlık, bir yıl içerisinde 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere toplamda 5 bin TL yol yardımı yapacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz