1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Karşılıksız 9.077 TL hesaplara yatacak! Devletten vatandaşa nakit destek

Karşılıksız 9.077 TL hesaplara yatacak! Devletten vatandaşa nakit destek

15 Eylül tarihi itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın toplumun farklı kesimlerine sağlayacağı sosyal yardımlar merak ediliyor. Eylül ayının ortalarına kadar çeşitli destekler sağlanırken, bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlayarak kamuoyunu bilgilendiriyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayının ortaları itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hangi destek ödemelerini sağladığı, yeni ödemelerinin ne zaman verileceği, sosyal yardımlarda hangi tarihlerde artışa gidileceği ve sosyal yardım zammı belirlenirken dikkate alınacak oranların ne olduğunu merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerine ilişkin düzenli olarak kamuoyunu bilgilendiriyor. 

Eylül ayında ilk olarak yaşlı ve engelli aylıkları yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılırken, ardından da 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemeleri düşük gelirli hanelere iletildi. Söz konusu yardımların sağlanmasının ardından evde bakım maaşının hangi tarihte hesaplara aktarılacağı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlık henüz eylül ayı evde bakım yardımı için açıklamada bulunmasa da önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak tahminler yürütülüyor.

 

EVDE BAKIM YARDIMI 2024 EYLÜL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayı evde bakım yardımı ödemelerine birkaç gün içerisinde başlayacağı düşünülüyor. Önceki aylarda genellikle ayın 15'i civarında 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesi sağlanmıştı. Bu durumda, bugün ya da önümüzdeki haftanın ilk günlerinde 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşının yurt çapındaki yüzbinlerce hak sahibi vatandaşın hesaplarına aktarılmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. 

Evde bakım maaşının eylül ayı ödemelerinin birkaç gün içerisinde başlayacağına dair tahminler ağırlık kazanırken, evde bakım yardımı ödemelerinin ne zaman sağlanacağının yanı sıra güncel tutarları da merak ediliyor. 9077 TL tutarında olan evde bakım maaşına 2025 yılının ocak ayında yeniden zam yapılacak. Evde bakım maaşındaki artış memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 10 ila 15 aralığında artacağına dair tahminler ağırlık kazandığı için evde bakım yardımında da yüzde 10 ile 15 aralığında artış hayata geçebilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz