1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Öğrencilere kötü haber! yurt ücretleri yüzde 60 zamlandı!

Öğrencilere kötü haber! yurt ücretleri yüzde 60 zamlandı!

Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar ve Konutlar Şube Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında yurt ücretlerine yüzde 60 zam yapıldığını açıkladı. İşte merak edilenler…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Boğaziçi Üniversitesi Yurtlar ve Konutlar Şube Müdürlüğü yeni eğitim ve öğretim yılı kapsamında üniversitenin yurt ücretlerine yüzde 60 zam oranında yaptı. Zamlı ücretlere göre, lisans öğrencileri için aylık yurt ücretleri 1200 lira ile 4 bin 350 lira arasında farklılık gösteriyor.  Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ödemeleri 2 bin lirayken 15 kişilik en ucuz yurt odasının 1200 lira olması öğrencilerin tepkisine neden oldu.

Cumhuriyet’in haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’ne 2020 yılında başladığını ifade eden işletme bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri, yurt kapasitelerinin o süreçte yettiğini fakat üniversite yönetiminin aldığı kararlar yüzünden kapasitelerin artık talebi karşılamadığını ifade etti. Öğrenciler konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu dönem bana ve birçok arkadaşıma yurt çıkmadı. Yönetim yıkılan yurdun yerine Teknopark yapma kararı aldı.

Dijital Para Haberleri - Son Dakika Yeni Dijital Para Gelişmeleri

AYLIK 3-4 BİN LİRA ÜCRET TALEP EDİLİYOR

Halihazırda var olan yurtların ise kapasitesi arttı. 15 kişilik odalar bile var. Odalara üç katlı ranzalar kondu. Bu insanlık dışı şartlar için dahi aylık 3-4 bin lira bandında paralar isteniyor. Her dönem yurt ve yemekhane ücretlerine fahiş zamlar gelmesine karşın bunların niteliğinde bir iyileştirme yapılmıyor.”

Birçok öğrencinin KYK’dan kredi aldığını ve sadece az sayıda öğrencinin burs aldığını söyleyen öğrenciler, “Bu fiyatlara çok küçük odalarda kalabalık şekilde kalıyoruz. Benim geçen dönem kaldığım 6 kişilik oda 4 bin lira olmuş. Yurtlara zam yapıyorlar, burslara hiçbir şekilde zam yok” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz