1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine ekim ayında 5 bin TL para yardımı!

SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine ekim ayında 5 bin TL para yardımı!

Geçtiğimiz yıl, cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. Milyonlarca emekli, aynı ödemenin bu yıl da yapılıp yapılmayacağını merak ederken, Bakan Şimşek’ten bu konuda bir açıklama geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

3 Temmuz’da açıklanan 6 aylık enflasyon oranın ardından emekli maaşları da enflasyon oranı kadar zamlanmıştı. Bu kapsamda, 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı yüzde 24,73’lük zam oranıyla beraber 12 bin 473 TL’ye çıkmıştı.

Fakat, kök maaş nedeniyle milyonlarca emekli, söz konusu zamdan etkilenmeyince hükümet de bu konuda yeni bir adım atmış ve en düşük emekli maaşını tüm emeklilerde geçerli olmak üzere 12 bin 473 TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkarmıştı.

Emekli maaşına gelen 2 bin 500 TL’lik zammın ardından milyonlarca emekli bir nebze de olsa rahat nefes alırken, yıl sonunun yaklaşmasıyla beraber emekli maaşlarına gelecek zam oranına yönelik yeni hesaplamalar hız kazanmaya başladı. Bu kapsamda, en düşük emekli maaşının Ocak 2025 itibarıyla 15 bin TL’ye kadar çıkabileceği öngörüldü.

Reuters: Türk Lirası'nın değer kaybı sürüyor

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Bunun yanı sıra, 29 Ekim 2023 tarihinde de cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle milyonlarca SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisine 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. 29 Ekim’e 1.5 aydan az bir zaman kala milyonlarca emekli, yeniden 5 bin TL ikramiye ödenip ödenmeyeceğini merak etmeye başladı.

Bu kapsamda, emekliler yeniden bir cumhuriyet ikramiyesinin ödenebileceğini düşünürken, hükümet yetkililerinden bu konuya ilişkin yeni bir haber geldi. Hükümetin ekonomi kurmayları, 29 Ekim 2023 tarihi kapsamında ödenen 5 bin TL’lik ikramiyenin sadece bir seferlik olduğunu ve bu yılki 29 Ekim kapsamında emeklilere yeniden 5 bin TL ikramiyesinin yapılmayacağını açıkladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz