1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. SSK ve Bağkur emekli zammı: Oranlar sil baştan değişti

SSK ve Bağkur emekli zammı: Oranlar sil baştan değişti

Yeni Orta Vadeli Program kapsamında yıl sonu enflasyon beklentisinin güncellenmesinin ardından emekli maaş zammı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 2025-2027 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Program hedeflerini geçtiğimiz günlerde açıkladı. 2023 yılında enflasyon oranının yüzde 64.8 olarak gerçekleştiğini belirten Yılmaz, 2024 yılı için enflasyon beklentisinin de yüzde 41.5 olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasının ardından enflasyon beklentisi üzerinden emekli maaş zamlarına dair hesaplamalar gerçekleştiriliyor. SSK ve Bağkur emeklileri de enflasyon beklentilerine göre ocak ayında maaşların hangi oranda artacağına ve en düşük emekli maaşının kaç TL olacağına dair araştırmalar yapıyorlar. 

Emekli zammı 2025 Ocak

2025 yılın ilk günlerinde aralık ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulmasının ardından milyonlarca emeklinin maaşındaki artış belli olacak. Bu kapsamda, 2024 yılının son altı ayındaki enflasyon verilerine göre emekli maaş zammının belirlenmesi beklenirken, Orta Vadeli Program'da yıl sonra enflasyon hedefinin yüzde 41.5 olduğu açıklandı. Bu durumda, yıl sonunda enflasyonun yüzde 41.5 olarak gerçekleşmesi halinde SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarında yüzde 13.45 oranında artış olacağına dair tahminler bulunuyor. 

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Yeni Orta Vadeli Orogram çerçevesinde gerçekleşen hesaplamalara göre SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 13.45 oranında zamlanacağına dair tahminler bulunurken, en düşük emekli maaşının hangi seviyeye çıkacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında gerçekleşen artış neticesinde 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine yükselmişti. Yıl sonu enflasyon beklentisine göre yapılan hesaplamalara göre en düşük emekli maaşının 14.181 TL seviyesine çıkacağı düşünülüyor. En düşük emekli maaşında farklı artışların hayata geçmesi durumunda da en düşük emekli maaşı 14.500 TL ile 15.000 TL aralığında yükselebilir. Emekli maaş zammının belirlenmesinde enflasyon verileri kritik öneme sahip olacağı için 2025 yılın ocak ayına kadar her ayın ilk günlerinde bir önceki ayın enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklama emekliler tarafından yakından takip edilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz