1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Tarım Bakanlığı müjdeyi verdi: 31.000 TL ödeme yapılacak

Tarım Bakanlığı müjdeyi verdi: 31.000 TL ödeme yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte merakla beklenen çeltik alım fiyatları belli oldu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesini önceki hafta çiftçilerin hesaplarına aktarmıştı. Söz konusu tarımsal desteklerin sağlanmasının ardından eylül ayının son günlerine kadar belirli bir takvime göre farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile üreticilerin bilgilendirilmesi beklenirken, bakanlıktan yeni bir açıklama daha geldi. Bu kapsamda, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi çeltik alım fiyatları belli oldu. 

Çeltik alım fiyatları 2024

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2024 dönemi Toprak Mahsulleri Ofisi çeltik alım fiyatları baldo grubu çeltikler için ton başına 31.000 TL, cammeo grubu çeltikler için ton başına 30.000 TL, osmancık grubu çeltikler için ton başına 25.000 TL olarak belirlendi. Üreticilere mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi destekleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrıca ödenecek. Çeltik alım fiyatlarının belli olmasının ardından bakanlığın sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan duyuruda:

 

‘’Toprak Mahsulleri Ofisi 2024 Dönemi Çeltik Alım Fiyatları Belirlendi’’ denildi.

2024 Eylül tarımsal destek ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi çeltik alım fiyatları belli olurken, söz konusu çeltik fiyatlarının yanı sıra tarımsal destek ödemeleri de üreticiler tarafından merak ediliyor. Önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da tarımsal desteklerin cuma günleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacağına dair tahminler ağırlık kazanıyor. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar tarımsal destekler sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metni yayınlanacak. Tarımsal desteklerin yanı sıra çeltik fiyatları gibi üreticileri ilgilendiren yeni gelişmelerin yaşanması halinde de bakanlık kamuoyunu bilgilendiren duyurular yayınlıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz