1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Her Ay TRİNK 2000 TL Verilecek! Yeni Yardım Parası Geldi

Her Ay TRİNK 2000 TL Verilecek! Yeni Yardım Parası Geldi

Eylül ayının ortalarına doğru ilerlerken vatandaşlara sağlanacak olan desteklere ilişkin kaymakamlıklar, belediyeler açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş eylül ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin başladığını duyurdu. Toplam 5.6 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarını aktarılırken, önümüzdeki süreçlerde aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Söz konusu desteklere ilişkin gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte eğitim yardımları da araştırılan konular arasında yer alıyor. Yurt çapındaki belediyeler de farklı kademede eğitim gören öğrencilere sağlanacak olan desteklere ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar. Öğrenciler ve veliler de belediyelerin, kaymakamlıkların güncel eğitim yardımı projelerini yakından takip ediyorlar. 

2000 TL Eğitim Yardımı

2024-2025 eğitim öğretim dönemi bugün itibariyle çalan ilk ders zili ile birlikte başladı. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından eğitim yardımları da gündemin ilk sıralarına yerleşti. Bu kapsamda, belediyeler ve kaymakamlıklar yeni eğitim destekleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Eğil Belediyesi, Eğil Kaymakamlığı ve hayırseverlerin işbirliği ile hayata geçirilen proje çerçevesinde geçen yıl Eğil’deki liselerden mezun olup üniversitede örgün bir bölüme yerleşen öğrencilere her ay 2000 TL eğitim yardımı sağlanacak. Eğitim yardımının detaylarına ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Geçen yıl Eğil'deki liselerden mezun olup üniversitede örgün bir bölüme yerleşen öğrencilerimize her ay 2000 TL eğitim yardımı sağlıyoruz’’ denildi.

Burs Başvuruları Eylül 2024

Eğil Belediyesi, Eğil Kaymakamlığı ve hayırseverler tarafından sağlanacak olan her ay 2000 TL'lik eğitim desteği ile ilgili detaylar netlik kazanırken, yurt çapındaki farklı belediyelerin eğitim desteği projeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Eğitim desteklerine ilişkin her geçen gün yeni açıklamalar gelirken, güncel desteklere erişmek ve ayrıntılı bilgi edinmek isteyen kişiler de belediyelerin resmi internet sitelerini, sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz