1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Kızılay’dan Aylık 2 Bin TL’lik Para Yardımı ve Kırtasiye Desteği!

Kızılay’dan Aylık 2 Bin TL’lik Para Yardımı ve Kırtasiye Desteği!

Türk Kızılay, yaklaşık 77 milyon TL’lik yardımla yeni eğitim ve öğretim yılında toplam 85 bin öğrenciye destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, şartları sağlayan çocuklara aylık 2 bin TL para yardımı yapılıyor. İşte ayrıntılar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yardım programlarıyla ihtiyaç sahibi ve dar gelirlilere maddi destekler sağlayan Türk Kızılay, eğitim destekleri kapsamında gerçekleşen hazırlıklarla her sene 10 binlerce öğrencinin eğitim yaşamlarına katkı sunuyor.

Bu doğrultuda, yeni eğitim öğretim dönemi için nakdi ve ayni yardımlarına start veren Kızılay, yaklaşık 77 milyon TL’lik yardım ödemesiyle beraber toplam 85 bin öğrenciye para yardımı yapıyor. Eğitime destek projesiyle öğrencilere nakdi ve ayni yardımın yanı sıra, online hazırlık ve merkezlerinde gerçekleştireceği mesleki kurslar gibi çeşitli eğitim çalışmalarıyla ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

150 yıllık merhamet çınarı 'Türk Kızılay'

KIZILAY’DAN “YETİM DESTEK PROGRAMI”

Deprem bölgesinde de yardım projeleri düzenleyen Kızılay, yetim ve öksüz çocuklar için hazırladığı "Yetim Destek Programıyla" düzenli nakdi yardım desteği sağlıyor.

Kızılay, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 532 çocuğa her ay düzenli olarak 2 bin lira nakdi destek sağlarken, proje başladığından bugüne kadar toplam 3 bin 200 yetim ve öksüz çocuğa 14,8 milyon TL’lik para yardımı yaptı.

Bunun yanı sıra, deprem bölgesindeki öğrenciler için de 3 bin kırtasiye paketi hazırlayan Kızılay, çocukların eğitim seviyelerine uygun bir şekilde oluşturulan öğrenim destekleri de sağlıyor. Ayrıca Kızılay, teknolojik gereksinimlere çözümler sunuyor ve mesleki kurslar düzenliyor.

Yıl boyunca yaptığı eğitim yardımlarını ihtiyaca göre belirleyen Kızılay, eğitim öğretim yılı süresince kendi belirledikleri öğrencilerin ihtiyaçları gidermeleri için öğrencilere para yardımı da yapıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz