1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Burs başvuru tarihleri belli oldu!

Burs başvuru tarihleri belli oldu!

2024-2025 eğitim öğretim döneminde de öğrencilere sağlanacak olan burslara ilişkin yeni açıklamalar geliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yine eğitim öğretim döneminin ilk haftasının tamamlanmasının ardından öğrenciler veliler de burs ve eğitim desteği başvuruları ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Üniversite öğrencilerine yeni akademik dönemde de Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemeleri sağlayacak. 2000 TL'lik burs ve kredi ödemeleri için başvuruların ekim ayının ortalarında başlayacağına dair tahminler ağırlık kazanırken, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuruları da merak ediliyordu. Vakıflar Genel Müdürlüğü de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile ortaöğrenim eğitim yardımları başvuru tarihlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. 

VGM bursu 2024-2025

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ortaöğrenim eğitim yardımları başvuru tarihleri 1 Ekim ile 15 Ekim tarihleri arasında olarak belirlendi. Söz konusu burs başvuru tarihlerinin netlik kazanmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

 

‘’Vakıflar Genel Müdürlüğü burs yardımları ile ilgili sosyal medyada, internette yanlış ve yanıltıcısı haberlere itibar edilmemeli, burs başvurusunda bulunulması için kişisel verilerinizi isteyen sahte sayfa ve hesaplara güvenilmemelidir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzce Whatsapp uygulaması üzerinden iletişime geçilmemekte, hiçbir belge ya da hesap numarasına para gönderilmesi talep edilmemektedir. Genel Müdürlüğümüz bursları ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru işlemlerinizi http://vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz’’ denildi.

KYK burs kredi başvuruları 2024

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğrenim eğitim yardımları için başvuru tarihlerine ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi başvuruları da merak ediliyor. KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan herhangi bir açıklama gelmedi ancak önceki dönemlerdeki süreç dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre ekim ayının ortalarında KYK burs ve kredi başvurularının başlaması bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz