1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. İlkokul, Ortaokul, Lise, Üniversite Öğrencilerine Devlet Desteği!

İlkokul, Ortaokul, Lise, Üniversite Öğrencilerine Devlet Desteği!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın farklı kademede eğitim gören öğrencilere eylül ayında ileteceği destekler merak ediliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

2024-2025 eğitim öğretim dönemi yarın çalacak ilk dersi ile başlayacak. Milyonlarca öğrencinin ders başı yapmasına sayılı saatler kala farklı kademede eğitim gören öğrenciler ve aileleri de destek ödemelerini yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilere destek olabilmek için sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ödemeler gerçekleştiriyor. Okulların açılmasına sayılı saatler kala sosyal ve ekonomik destek ödemesinin güncel tutarı, ödemelerin hangi tarihte iletileceği ve nasıl başvuru yapılacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. 

SED Yardımı 2024 Eylül

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlamasının ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesini de hak sahibi vatandaşlara iletmesi bekleniyor. Eylül ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ne zaman sağlanacağına dair açıklama gelmese de önceki aylardaki ödeme süreçleri dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Bu durumda, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 20 Eylül civarında sağlanacağı tahmin ediliyor. Eylül ayının ortalarından sonra ödemelerin yapılması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. 

SED Yardımı Ne Kadar?

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için dar gelirli hanelere sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde yardımı sağlanırken, eylül ayı ödemelerinin ne zaman verileceğinin yanı sıra güncel tutarları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de aralarında bulunduğu toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Gerçekleşen artış neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesi 6360 TL seviyesine çıkarken, ortalama 6360 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesi eylül ayında da iletilecek. Destek ödemesinin miktarı öğrencilerin eğitim kademesine göre değişkenlik gösterdiği için güncel desteklere erişmek ve başvurularda bulunmak isteyen kişiler de bakanlığın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz