1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. İşçi, öğrenci, memur, emekli ve ev kadınına toplu taşımada para iadesi başladı!

İşçi, öğrenci, memur, emekli ve ev kadınına toplu taşımada para iadesi başladı!

Türkiye’nin birçok ilinde toplu ulaşıma zam yapılırken, Bursa’dan ise toplu taşıma konusunda müjdeli bir haber geldi. Buna göre, yeni başlayacak uygulamayla beraber Bursalılara toplu taşıma para iadesi yapılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden peş peşe toplu ulaşıma zam haberi geliyor. Artan maliyetler nedeniyle pek çok kentte toplu taşıma ücretlerine zam yapılıyor. Fakat, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise toplu taşıma konusunda aldığı yeni bir kararla tüm Bursalıların yüzünü güldürmeyi başardı.

Bu kapsamda, Bursa Büyükşehir Belediyesi bağlı olarak faaliyetlerine devam eden BURULAŞ, 17 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00’dan itibarıyla "Gittiğin Kadar Öde" sistemini uygulamaya başladı. Buna göre, yolcular yalnızca kullandıkları mesafe kadar ödeme gerçekleştirerek, toplu ulaşım masraflarını kontrol altına alabilecek. BURULAŞ, yeni düzenlemeye ilişkin detayları ve iade bilgilerini paylaştı.

Anasayfa - BURULAŞ

YENİ SİSTEMİN DETAYLARI

BursaRay Tam Ücret Tarifesi’nden; 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5 lira, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2 lira para iadesi gerçekleşecek ve 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade işlemi yapılmayacak.

Tam BursaKart ve vizesi geçmiş kart tiplerinde (örneğin; vizesi bitmiş kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci, öğretmen kartları) da iade işlemi gerçekleşmeyecek.

BursaRay’a yapılan binişlerde aktarma indirimi alan yolcular, iadeden alamayacak. Örneğin, otobüs ile başlayan ve ardından BursaRay’a aktarma yapılan bir yolculukta, aktarma indirimi uygulandığı için “Gittiğin Kadar Öde” doğrultusunda fazladan bir indirim gerçekleşmeyecek.

İade süresi, yolcunun ilk binişinden itibaren 90 dakika olacak. Para iadesi kapsamında yolculuğun ilk biniş noktası BursaRay olması gerekecek ve bu doğrultuda, iade sistemi devreye girecek. T2 tramvay hattı ve sanal kartlar iade sistemi kapsamında yer almayacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz