1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. 2500 TL destek verilecek! 2 belge ile başvuru yapılacak

2500 TL destek verilecek! 2 belge ile başvuru yapılacak

Eylül ayının ortalarında vatandaşlara sağlanacak desteklere ilişkin yeni açıklamalar belediyeler tarafından yapılırken, başvuru detayları da merak ediliyor. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eylül ayı sosyal yardım ödemelerinin önemli bir kısmı dün itibariyle tamamlandı. 1.054.000.000 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesinin düşük gelirli hanelere sağlanmasının ardından ilerleyen süreçlerde farkı desteklerin iletilmesi halinde bakanlığın kamuoyunu bilgilendireceği düşünülüyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın eylül ayının sonlarına kadar sağlayacağı desteklere ve ekim ayında destek ödemelerini hangi tarihte hesaplara yatıracağına ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar eylül ayının ortalarında da belediyelerin toplumun farklı kesimleri için hayata geçirdiği destekleri merak ediyorlar. 

2500 TL DESTEK PROGRAMI    

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ekim ayında da 10-20 Ekim tarihleri arasında yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini, sosyal ve ekonomik destek ödemesini, evde bakım maaşını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracağına dair tahminler ağırlık kazanıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ekim ayında sosyal yardımları ne zaman vereceğinin yanı sıra eylül ayında belediyelerin destek projeleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, ülke genelinde farklı kademede eğitim gören milyonlarca öğrencinin ders başı yapmasının ardından eğitim destekleri merak edilirken, yeni akademik dönem öncesinde üniversite öğrencilerine sağlanacak olan desteklere ilişkin de peş peşe açıklamalar geliyor. 

Bu sene üniversite sınavını kazanarak bir bölüme yerleşen öğrencilere 2500 TL eğitim desteği verileceği Karapınar Belediyesi tarafından duyuruldu. 13 Eylül ile 30 Eylül tarihleri arasında öğrenci belgesi ve kimlik fotokopisi ile belediye kültür ve sosyal işler müdürlüğünden başvurular yapılabilecek. Eğitim desteğine ilişkin belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan duyuruda ‘’Bu sene üniversite sınavını kazanarak herhangi bir bölüme yerleşen ilçemizdeki öğrencilerimize 2.500 TL eğitim desteği sağlayarak eğitime yapılan yatırım, yarınlarımıza yapılan en büyük yatırımdır anlayışıyla onların her adımında yanlarında olmaya devam ediyoruz.Gençlerimizi veya ailelerini başvuru için belediyemize bekliyoruz’’ denildi.

2500 TL'lik eğitim desteğinin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçirmeye devam ediyorlar. Bu durumda, eylül ayının son günlerine kadar destekler hayata geçirildikçe belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz