1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Aile Bakanı Göktaş’tan faizsiz kredi müjdesi! Başvurular başlıyor!

Aile Bakanı Göktaş’tan faizsiz kredi müjdesi! Başvurular başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni evlenecek çiftlere Aile ve Gençlik Fonu kapsamında faizsiz kredi desteği verirken, Bakan Göktaş da bu destek kapsamına Osmaniye’nin de alındığını açıkladı. İşte detaylar…

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Yaşlı, engelli ve öğrenci demeden her yaş grubundan ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara nakdi ve ayni yardım sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni evlenecek çiftlere yönelik faizsiz kredi desteği vermeye başlamıştı.

Bakanlık, söz konusu kredi desteğinin öncelikle 6 Şubat deprem felaketini yaşayan il ve ilçelere verileceğini duyururken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise depremden etkilenen falan faizsiz kredi desteği kapsamı dışında kalan Osmaniye’nin de bu kapsama alındığını açıkladı.

Türk Lirası değer kazanmaya devam edecek - Ekonomim

OSMANİYE’DE DE BAŞVURULAR ALINMAYA BAŞLAYACAK

Gençlik Fonu'nun pilot uygulamasını deprem felaketinden etkilenen dört şehir ve 2 ilçede başlattıklarını ifade eden Bakan Göktaş, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: "İlk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'dan başvuruları aldık. Yakın zamanda da doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta da başvuru almaya başladık. Bu kapsamda bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu'na 12 bin 519 genç çiftimiz başvurdu ve şartları yerine getiren 3 bin 963 çiftimiz krediden faydalandı. Bu rakamlar tabii ki de önümüzdeki süreçlerde artarak devam edecek. Bugünkü ziyaretimiz vesilesiyle sizlerle bir müjdemizi daha paylaşmak isterim; Aile ve Gençlik Fonu kapsamında çok kıymetli bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bu sosyal destek fonu kapsamında bugün itibarıyla Osmaniye'den de başvuruları almaya başlayacağımızı müjdelemek isterim. Diğer taraftan daha fazla gencimizin bu fondan yararlanabilmesi için başvuru şartlarını da ayrıca kolaylaştırdık. Genç çiftlerimizin 2 asgari ücreti aşmama gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkardık."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz