1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Ekonomi
  4. Devlet para verecek! Destek başvuruları bugün başladı

Devlet para verecek! Destek başvuruları bugün başladı

Vatandaşlara sağlanacak desteklere ilişkin farklı bakanlıklar eylül ayının ortalarında yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eylül ayının son günlerine kadar farklı destek ödemelerini iletmeye ve destekler çerçevesinde başvuruları almaya devam edecek. Aile ve Gençlik Fonu’na Osmaniye de dahil edilirken, aile destek paketinden yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden evde bakım maaşına kadar farklı sosyal yardımlarda yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarıldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıyor. Her iki bakanlığın destek ödemelerinin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sağlayacağı hibe desteği ile ilgili Bakan Vedat Işıkhan bilgi verdi. 

Hibe Desteği Verilecek

Farklı bakanlıkların sağlayacağı desteklere dair başvurular alınırken, eylül ayının ortalarında yeni bir açıklama daha geldi. 18 Eylül ile 6 Aralık tarihleri arasında başvuruların gerçekleştirileceği hibe desteği ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre 2014 yılından itibaren toplam 385.897.077 TL kaynak aktarılırken, engelli ve eski hükümlüler ödemeden yararlanabilecekler. 

Eylül ayının ortalarında başlayan ve aralık ayının ilk günlerine kadar devam edecek olan hibe desteğinin detaylarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘’Engelli ve Eski Hükümlü Vatandaşlarımıza Hibe Desteği Başvuruları Başladı. Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla Bakanlık olarak yeni bir adım atıyoruz. Bu yıl hibe desteğine yönelik başvurularda otizmli vatandaşlarımızın iş gücü piyasasına katılımını teşvik eden projelere öncelik vereceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

Engelli ve eski hükümlüleri kapsayan hibe desteğinin yanı sıra yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar eylül ayının son günlerine kadar sunulacak olan destekleri ve desteklere nasıl başvurulacağını merak ediyorlar. Destek ödemelerine ilişkin yeni gelişmeler yaşandıkça bakanlıkların resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz